کشاورزی مدرن و تأثیر آن بر محیط زیست
کشاورزی مدرن و تأثیر آن بر محیط زیست
کشاورزی منبع مهم معیشتی است زیرا فرآیند تولید غذا ، خوراک ، فیبر و بسیاری از محصولات مورد نظر دیگر با کشت گیاهان و پرورش حیوانات اهلی (دام) است. این یک هنر مدیریت رشد گیاهان و حیوانات برای استفاده انسان است. بیایید بررسی کنیم که چگونه پیشرفت در تکنیک های کشاورزی بر محیط زیست و اکوسیستم تأثیر گذاشته است.
UPSC (IAS) Prelims 2020: چگونه می توان برنامه درسی محیط و زیست محیطی را قبل از امتحان اصلاح کرد؟
کشاورزی مدرن چیست؟کشاورزی مدرن یک رویکرد در حال پیشرفت در زمینه نوآوری ها و روش های کشاورزی است که به کشاورزان کمک می کند تا کارایی را افزایش دهند و تعداد منابع طبیعی مانند آب ، زمین و انرژی لازم را برای تأمین نیازهای غذایی ، سوخت و فیبر در جهان کاهش دهند. تجارت کشاورزی ، کشاورزی فشرده ، کشاورزی ارگانیک و کشاورزی پایدار نام های دیگر کشاورزی مدرن است.
تأثیر کشاورزی مدرن بر محیط زیستهمانطور که می دانیم کشاورزی مدرن استطاعت غذایی ما را بهبود می بخشد ، تأمین غذا را افزایش می دهد ، ایمنی غذا را تضمین می کند ، پایداری را افزایش می دهد و همچنین سوخت های زیستی بیشتری تولید می کند. اما درعین حال ، این امر به مشکلات زیست محیطی نیز منجر می شود زیرا این روش مبتنی بر تکنیک ورودی بالا و بازده بالا با استفاده از بذرهای ترکیبی از انواع پر بازده و آب آبیاری ، کودها و سموم دفع آفات فراوان است. تأثیرات کشاورزی مدرن بر محیط زیست در زیر بحث شده است:
فرسایش خاک
خاک حاصلخیز بالای زمین زراعی به دلیل تأمین زیاد آب از بین می رود. این منجر به از بین رفتن خاک غنی از مواد مغذی می شود که مانع بهره وری می شود. همچنین باعث گرم شدن کره زمین می شود زیرا گل و لای اجسام آب باعث آزاد شدن کربن خاک از مواد آلی ذره ای می شود.
تغییرات اقلیمی چه تاثیری بر زندگی بشر داشته است؟
آلودگی آبهای زیرزمینی
آب زیرزمینی یکی از منابع مهم آب برای آبیاری است. از مزارع کشاورزی ، کودهای ازته به خاک می ریزند و در نهایت آب های زیرزمینی را آلوده می کنند. وقتی سطح نیترات آب زیرزمینی بیش از 25 میلی گرم در لیتر باشد ، می توانند یک خطر جدی برای سلامتی به نام "سندرم کودک آبی" ایجاد کنند ، که بیشتر نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد و حتی منجر به مرگ آنها می شود.
ورود به سیستم آب و شوری
شوری خاک یکی از دلایل بهره وری پایین فقط به دلیل مدیریت نامناسب زهکشی مزرعه است. در این شرایط ، ریشه گیاهان هوای کافی برای تنفس ندارند ، بنابراین منجر به عملکرد محصول کم و همچنین مقاومت مکانیکی پایین می شود.
اوتروفیکاسیون
اشاره به افزودن مواد مصنوعی یا غیر مصنوعی مانند نیترات و فسفات از طریق کودها یا فاضلاب به سیستم آب شیرین دارد. این امر منجر به افزایش بهره وری اولیه بدن آب یا "شکوفایی" فیتوپلانکتون می شود.
استفاده بیش از حد از کودهای متشکل از نیتروژن و فسفر منجر به تغذیه بیش از حد دریاچه ها / اجسام آب می شود و پدیده اوتروفیکاسیون را ایجاد می کند (EU = بیشتر ، تروفیک = تغذیه).
استفاده بیش از حد از سموم دفع آفات
سموم دفع آفات زیادی وجود دارد که برای از بین بردن آفات و تقویت تولید محصولات زراعی استفاده می شود. پیش از این از آرسنیک ، گوگرد ، سرب و جیوه برای از بین بردن آفات استفاده می شد. به عنوان مثال - از سموم دفع آفات با محتوای دی کلرو دیفنیل تری کلرواتان (DDT) استفاده شد ، اما متأسفانه ، آفات مفید را نیز هدف قرار داد. از همه مهمتر ، بسیاری از سموم دفع آفات زیست تخریب پذیر نیستند ، که به زنجیره های غذایی مضر برای انسان نیز پیوند دارند.
اهمیت نسبی کشاورزی از ابتدای صنعتی سازی به طور مداوم کاهش یافته است و در سال 2006 - برای اولین بار در تاریخ - بخش خدمات از کشاورزی پیشی گرفت و به عنوان بخش اقتصادی بیشترین افراد در سراسر جهان را استخدام کرد. اما فراموش می کنیم که اگر برای زنده ماندن به غذا احتیاج داریم پس به کشاورزی نیز احتیاج داریم.
مطالب در راستای بهبود مشکلات در کشاورزی مدرن از منابع و مقالات خارجی ترجمه شده و در اختیار شما عزیزان قرار گرفته شده است .
منبع : jagranjosh.com